Przygotowanie gotowych zestawień produktów i potraw. Jadłospis przygotowywany jest na 10 dni z możliwością powtórzenia go.
W ramach każdego z rozplanowanych dni jest zestaw od 3 do 5 posiłków, w zależności od potrzeb pacjenta oraz zalecanej dietoterapii.
W jadłospisie uwzględniane są pokarmy zalecane oraz pokarmy, których należy unikać. Zalecenia oraz jadłospis mają charakter tymczasowy. Po doprowadzeniu organizmu do względnej równowagi zdrowotnej jadłospis i zalecenia mogą ulec zmianie.
Jadłospis skomponowany jest z uwzględnieniem umiejętności kulinarnych pacjenta/ klienta, względnie jego preferencji i dostępności produktów spożywczych w danej porze roku.
Jadłospis jest opracowywany zarówno dla osób chorych jak i osób zdrowych, które chcą świadomiej się odżywiać.
Specjalnie ułożony jadłospis jest niewątpliwie dużą pomocą przy zmianie nawyków żywieniowych. Warto skorzystać z tej usługi, aby w pełni nauczyć się jak w późniejszym okresie komponować swoje własne posiłki.
z nadwagą i otyłością
z niedowagą i niedożywieniem
z problemami kardiologicznymi
z chorobami autoimmunizacyjnymi
z cukrzycą lub insulinoopornością
z chorobami czy też dysfunkcjami przewodu pokarmowego (tj.: refluks, zaprcia, zespół jelita drażliwego)
z alergiami i nietolerancjami pokarmowymi
dzieci, matki karmiące, kobiety w ciąży oraz
osoby pragnące świadomie zdrowo się odżywiać
ul. Eustachego Tyszkiewicza 21 (budynek firmy Isolution) 01-157 Warszawa Wola