Pracodawco!
Zapewne zapewniasz swoim pracownikom konkurencyjne wynagrodzenie, dostęp do pakietu szkoleń oraz idealne warunki pracy. Zapewne zdajesz sobie również sprawę z tego, że dobre samopoczucie Twoich pracowników oraz ich zdrowie są istotne dla firmy. Wiesz na pewno, że zdrowi i szczęśliwi pracownicy to prężnie działająca firma i wizytówka Twojej organizacji.
Jednak według wyników analizy stylu życia ok. 90% pracowników odżywia się źle, ok. 35% chce zmiany sposobu odżywiania, a ok. 60% – skarży się na przewlekłe zmęczenie, zaburzenia trawienia, problemy z jelitami, brak koncentracji i kłopoty z pamięcią. Być może podobne dane są w Twojej firmie. Być może …
Dlatego też Poradnia Dietetyczna ekoDiETETYK stworzyła ofertę z myślą o zdrowiu Twoich pracowników – akademię warsztatów dietetycznych pt. „Zdrowo odżywieni, zdrowo nakręceni”.
Akademia Zdrowego Odżywiania dla Firm ma na celu zapewnienie pracownikom dostępu do przekazywanej w łatwy i przystępny sposób szerokiej wiedzy z zakresu zdrowego odżywiania i dietetyki, naukę zdrowych nawyków żywieniowych oraz konsultacje wraz z pomiarami analizatorem składu ciała. Dzięki warsztatom pracownicy lepiej rozumieją zachowanie swojego organizmu, odżywiania oraz inne kwestie związane ze zdrowiem. Mają też świadomość, że wiele w ich zdrowiu może się zmienić, dzięki lepszemu odżywianiu. Natomiast wykłady są tematycznie dobrane tak, aby zainteresować jak najszerszy krąg pracowników oraz mogą stanowić również rozwiązanie na trapiące ich problemy zdrowotne.
Podstawy zdrowego odżywiania.
Po co jemy? Czyli omówienie podstawowych składników pokarmowych (białka, tłuszcze i węglowodany, a także wody) i ich rola w organizmie człowieka.
Teoretyczny przewodnik po zakupach – czyli na co zwracać uwagę robiąc zakupy w sklepie; wpływ opakowań na zdrowie; rola przeciwutleniaczy w diecie.
Zdrowe odżywianie w pracy – łatwe i szybkie komponowanie posiłków z uwzględnieniem zegara biologicznego człowieka. Sezonowość potraw – czy to ma znaczenie dla naszego zdrowia?
Zdrowe jelita - zdrowy człowiek, czyli czym są nietolerancje pokarmowe, zespół przewlekłego zmęczenia, zaburzenia flory bakteryjnej oraz wchłaniania. Czy depresja i smutek ma związek z jelitami?
Dieta a stres: pokarmy i zalecenia dietetyczne pomagające w walce ze stresem.
Wiosenne oczyszczanie i odchudzanie organizmu. Dieta długowiecznych z Okinawy.
Dieta dla mózgu, czyli o pokarmach i czynnikach, które szkodzą a które pomagają w sprawnym funkcjonowaniu mózgu do późnej starości.
Odżywianie w zgodzie z naturą – działanie smaków, termiki produktów oraz pór roku na funkcjonowanie organizmu. .
Dieta dla zdrowia i urody kobiety po 40 roku życia.
Dieta na wzmacnianie Płuc i odporność.
*) Na prośbę pracowników lub pracodawcy tematyka wykładów może zostać zmodyfikowana lub też połączona.
Warsztaty mogą zostać połączone z tzw. „mini-konsultacjami” dietetycznymi dla pracowników (z dokonaniem analizy składu ciała). W ramach „mini-konsultacji” ustalany jest grafik chętnych pracowników na konsultację trwającą ok. 15-20-30 minut (w zależności od potrzeb i ustaleń z pracodawcą). W tym czasie dietetyk rozwiązuje najbardziej nurtujące problemy pracowników, o których nie mają śmiałości zapytać podczas wykładów czy warsztatów. Po mini-konsultacji pracownik dostaje zalecenia dietetyczne w formie papierowej lub też wysyłane są na wskazany przez pracownika adres mailowy.
Ten rodzaj konsultacji cieszy się sporym powodzeniem wśród pracowników.
Wszelkie szczegóły są do uzgodnienia z pracodawcą.
ul. Eustachego Tyszkiewicza 21 (budynek firmy Isolution) 01-157 Warszawa Wola